Konijnen & Kippen

Deskundige diergeneeskundige zorg voor konijnen en kippen: Uw vertrouwde partner Contacteer ons

Konijnen & Kippen

svg divider

Bij D.A.P. Steegmans heeft ons team van veterinaire professionals uitgebreide ervaring in het leveren van topkwaliteit medische zorg voor konijnen in de regio Alken, Diepenbeek, Sint-Truiden, Hasselt, Wellen, Borgloon, Nieuwerkerken en Zonhoven. We begrijpen dat konijnen unieke behoeften hebben en gespecialiseerde zorg nodig hebben. Daarom bieden we een reeks diensten aan zoals routinecontroles, preventieve geneeskunde en behandeling van ziekten en verwondingen. 

Onze praktijk is ook uitgerust om medische zorg te verlenen aan kippen, wat gespecialiseerde kennis en expertise vereist vanwege hun aparte anatomie en fysiologie. Wij bieden een scala aan diensten voor de gezondheid van kippen, zoals ziektepreventie, voedingsadvies en behandeling van veel voorkomende ziekten en verwondingen.  

Algemene Verzorging

Net als bij honden en katten moeten kippen en konijnen regelmatig gevaccineerd en ontwormd worden om hun gezondheid op peil te houden en de verspreiding van ziekten te voorkomen. In onze dierenartsenpraktijk in Alken bieden wij gespecialiseerde vaccinatie- en ontwormingsdiensten aan die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van deze vogels en haasachtige (Lagomorfen - Lagomorpha). 

Naast vaccinaties en ontworming bieden we gespecialiseerde tandheelkundige zorg voor konijnen, die tanden hebben die hun hele leven blijven groeien. Ons team heeft uitgebreide ervaring in de gebitsverzorging van konijnen, waaronder het vijlen van tanden en andere ingrepen om het gebit optimaal gezond te houden en problemen zoals malocclusie te voorkomen. 

Ziektebestrijding En Dringende Hulp

Bij D.A.P. Steegmans zetten wij ons in voor een uitgebreide medische zorg voor konijnen en kippen in de regio Alken, Diepenbeek, Sint-Truiden, Hasselt, Wellen, Borgloon, Nieuwerkerken en Zonhoven. Naast routinematige algemene zorg en voedingsadvies, begrijpen we dat zich dringende gezondheidsproblemen kunnen voordoen en we zijn altijd beschikbaar om snel eerste hulp en medische verzorging te bieden. 

Ons team van veterinaire professionals is uitgerust om een reeks medische nooddiensten voor konijnen en kippen aan te bieden, inclusief triage, diagnose en behandeling van acute ziekten en verwondingen. Indien nodig kunnen wij u na de eerste behandeling doorverwijzen naar een dierenkliniek voor verdere zorg. 

Wij geloven dat open communicatie en voorlichting essentiële onderdelen zijn van de best mogelijke zorg voor uw dieren. Daarom staan wij altijd klaar om uw vragen te beantwoorden en u meer informatie te geven over medische zorg voor konijnen en kippen. Als u een afspraak wilt maken of vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team is toegewijd om u en uw dieren te voorzien van zorg van hoge kwaliteit.

Maak een afspraak Contacteer Ons

Logo

Het welzijn van uw dieren staat bij ons op nummer één!

Locatie: Bekijk de kaart
Tel: 0473 94 01 05
E-mail: [email protected]

Maak een afspraak

Neem contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

[email protected]
Maandag - Vrijdag 9:00 -18:00

Over ons

D.A.P. Steegmans is een dierenartsenpraktijk onder leiding van Gert Steegmans, dierenarts die al 20 jaar actief is en deze dierenartsenpraktijk oprichtte in 2001 in Alken.