Schapen & Geiten

Veterinaire diensten voor schapen en geiten: Professionele zorg en behandeling voor uw kudde. Contacteer ons

Schapen en Geiten

svg divider

Als dierenarts in de regio Alken, Diepenbeek, Sint-Truiden, Hasselt, Wellen, Borgloon, Nieuwerkerken en Zonhoven zetten wij ons in voor het welzijn van al uw dieren, inclusief uw schapen en geiten. Wij begrijpen dat uw vee een waardevol bezit is voor uw levensonderhoud, en wij zetten ons in om hen te voorzien van de hoogst mogelijke zorgstandaard.

Wij bieden een scala aan diensten voor uw schapen en geiten, waaronder het toedienen van noodzakelijke vaccins en ontwormingsbehandelingen. Hoefverzorging is ook een cruciaal aspect van hun algehele gezondheid, met name voor geiten, waarvan de hoeven sneller groeien dan bij andere dieren. Als ervaren dierenartsen onderzoeken we hun poten zorgvuldig en kunnen we hun hoeven bekappen om mogelijke complicaties te voorkomen. 

In onze praktijk geloven we in het opbouwen van duurzame relaties met onze cliënten en hun dieren. We zijn toegewijd aan het leveren van persoonlijke en meelevende zorg, en we nemen de tijd om naar uw zorgen te luisteren en al uw vragen te beantwoorden. 

Vaccinatie En Verzorging

Bij D.A.P. Steegmans geloven we dat proactieve zorg essentieel is om uw schapen en geiten gezond en gelukkig te houden. Daarom bieden wij een reeks preventieve diensten aan om het welzijn van uw dieren te waarborgen. 

Onze ervaren dierenartsen geven u graag de nodige vaccins en ontwormingsbehandelingen om uw schapen en geiten te beschermen tegen ziekten en parasieten. Daarnaast bieden we deskundige hoefverzorging, waaronder het bekappen van de hoeven van uw geiten, die de snelst groeiende hoeven van allemaal hebben. We onderzoeken hun poten zorgvuldig en nemen maatregelen om ervoor te zorgen dat hun hoeven goed worden onderhouden. 

Wij bieden ook castratiediensten aan voor schapen en geiten, waarbij veilige en humane technieken worden gebruikt om hun gedrag en voortplanting in goede banen te leiden. 

Dringende Gevallen

Bij D.A.P. Steegmans begrijpen we dat zich op elk moment onverwachte gezondheidsproblemen kunnen voordoen, zelfs bij uw schapen en geiten in de wei of op stal. Daarom bieden wij snelle en betrouwbare noodinterventies om eventuele problemen aan te pakken. 

Of uw dier nu iets verkeerds heeft ingeslikt, een plotselinge verwonding heeft opgelopen of ziekteverschijnselen vertoont, wij komen zo snel mogelijk naar u toe in regio Alken, Diepenbeek, Sint-Truiden, Hasselt, Wellen, Borgloon, Nieuwerkerken en Zonhoven om de nodige zorg en ondersteuning te bieden. Ons team van ervaren dierenartsen zet zich in voor de gezondheid en het welzijn van uw dieren, ongeacht de omstandigheden. 

Als u vragen of zorgen heeft over de behandeling van schapen en geiten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om een afspraak in te plannen. 

Maak een afspraak Contacteer Ons

Logo

Het welzijn van uw dieren staat bij ons op nummer één!

Locatie: Bekijk de kaart
Tel: 0473 94 01 05
E-mail: [email protected]

Maak een afspraak

Neem contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

[email protected]
Maandag - Vrijdag 9:00 -18:00

Over ons

D.A.P. Steegmans is een dierenartsenpraktijk onder leiding van Gert Steegmans, dierenarts die al 20 jaar actief is en deze dierenartsenpraktijk oprichtte in 2001 in Alken.