Paarden

Deskundige paardenverzorging: Verzorgingsdiensten en professionele medische behandeling voor paarden Contacteer ons

Paarden

svg divider

Op zoek naar een betrouwbare dierenarts voor de verzorging van uw paarden in de regio Alken, Diepenbeek, Sint-Truiden, Hasselt, Wellen, Borgloon, Nieuwerkerken en Zonhoven? Zoek niet verder dan D.A.P. Steegmans. Ons team van ervaren en bekwame dierenartsen is toegewijd aan het leveren van uitzonderlijke zorg voor uw paarden, inclusief medische behandelingen en ziektebestrijding. 

Wij begrijpen dat paarden een belangrijk deel uitmaken van uw leven, en wij zetten ons in om ze in de best mogelijke gezondheid te houden. Of u nu routinecontroles of noodinterventies nodig heeft, wij zijn altijd beschikbaar om naar uw huis of locatie te komen. 

Onze diensten voor paarden omvatten alles van gebitsverzorging en hoefonderzoeken tot vaccinaties, ontwormen en castraties. Wij zijn ook gespecialiseerd in de controle en behandeling van renpaarden en vruchtbaarheidsbehandelingen

Wanneer u D.A.P. Steegmans als uw dierenarts kiest, kunt u er zeker van zijn dat uw paarden in goede handen zijn. Wij nemen de tijd om uw dieren te leren kennen en bieden persoonlijke zorg om aan hun unieke behoeften te voldoen. 

Dagelijkse Verzorging En Behandelingen

Als ervaren dierenarts begrijpen wij dat de gezondheid en het welzijn van uw paard van het grootste belang is. Daarom bieden we continue en dagelijkse verzorging om uw paarden in topconditie te houden. Van routinecontroles tot meer complexe behandelingen, wij kunnen ervoor zorgen dat uw paarden gezond en gelukkig blijven. 

Enkele van de diensten die we aanbieden voor paardenverzorging zijn:

 • Gebitsverzorging
 • Hoefonderzoeken
 • vaccinaties en ontwormen
 • castratie/sterilisatie
 • controle en behandeling van renpaarden en vruchtbaarheidsbehandelingen
 • … 

Hulp Bij Wonden

Als eigenaars van paarden begrijpen wij hoe belangrijk het is om uw paard de best mogelijke zorg te geven. Als uw paard onverwachte wonden of aandoeningen oploopt, staan wij 7 dagen per week klaar om snel in te grijpen. Onze dierenartsenpraktijk in Alken biedt een scala aan eerste zorgdiensten, waaronder:

 • Buikpijnbestrijding
 • Eerste hulp bij wonden
 • Wondhechting en genezing
 • Het verstrekken van noodzakelijke medicijnen
 • … 

 Mocht uw paard verdere behandeling nodig hebben dan zullen wij u doorverwijzen naar een dierenkliniek en zorgen voor een soepele overgang van zorg. 

Bovendien geloven we dat preventieve zorg de sleutel is tot de gezondheid en het welzijn van uw paarden. Daarom bieden we voedingsadvies en begeleiding bij de juiste verzorging van paarden om u te helpen uw dieren gezond en gelukkig te houden.

In onze praktijk bieden we ook regelmatige controles en preventieve zorg om de gezondheid van uw paard te behouden en mogelijke problemen te identificeren voordat ze ernstig worden. Of u nu noodhulp of routinezorg nodig heeft, aarzel niet om contact met ons op te nemen om een afspraak voor uw paard te maken. 

Neem Contact Op

Of het nu gaat om routinecontroles, vaccinaties of behandeling van een specifieke aandoening, wij zijn er om u te helpen. We zijn ook uitgerust voor noodsituaties en kunnen snelle zorg ter plaatse bieden in geval van een onverwachte blessure of ziekte. 


Maak een afspraak Contacteer Ons

Logo

Het welzijn van uw dieren staat bij ons op nummer één!

Locatie: Bekijk de kaart
Tel: 0473 94 01 05
E-mail: [email protected]

Maak een afspraak

Neem contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

[email protected]
Maandag - Vrijdag 9:00 -18:00

Over ons

D.A.P. Steegmans is een dierenartsenpraktijk onder leiding van Gert Steegmans, dierenarts die al 20 jaar actief is en deze dierenartsenpraktijk oprichtte in 2001 in Alken.